VAN LÉLEK, NINCS LÉLEK

Azt állítom, hogy az embernek nincsen külön LELKE.

Ezzel nem azt mondom, hogy az EMBER, az emberi test – érzelmileg érzéktelen, közömbös, szenvedély, szeretet nélküli – rideg, gépies hústömeg lenne.

Csak azt, hogy nincs külön, LÁTHATÓ TEST, és nincs külön, LÁTHATATLAN LÉLEK!

Ennyi.

Nem kell beköltöznie a testbe semmiféle léleknek ahhoz, hogy a test képes legyen: mozogni, gondolkodni, különböző érzelmeket – a legfőbbet, szeretetet – birtokolni, azokat kimutatni.

A teremtéskor Isten felépítette a testet, amely a mai tudományos megállapítások szerint több mint 37 billió sejtből áll.

A testleltárról itt olvashatnak: http://lungkhorinstitute.com/az-emberi-test-szamokban/

Az emberi test teljesen készen feküdt mozdulatlanul. Teremtője egy adott pillanatban életre keltette.

A Biblia annyit ír a Mózes 1. könyve 2. rész, 7. versében: „És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké.” Károli Gáspár fordítás. Kiemelés K.S.

Tehát a lehelettel elindította az életfolyamatokat a sejtekben: a szív pumpálni kezdte a vért, az agy gondolkodni kezdett, a belső elválasztási mirigyek munkába kezdtek, az idegrendszer érzékelt: látott, hallott, felfogta az illatokat, érezte a szellő simogató suhanását, majd később az ízeket, evett-ivott, dolgozott az emésztőrendszere. Minden porcikája, az összes 37 billió sejtje működésbe lépett, és azt tette, amire képesnek teremtette Alkotója.

Nem lelket parancsolt a testbe, csak beindította a légzést, amellyel elindult a művészi szépségűre tervezett, tökéletes mesterműként megalkotott testben a lét, az élet, a lilit, a vita. A szervezet minden eleme a többivel összhangban végezte azt a tevékenységet, amelyre teremtetett. Az állatokat is lelkes állatoknak nevezi.

Az emberi test – Isten által alkotott bonyolult élő szervezet.

—————————

Az ember is képes teremteni. Teremtésekor nyert adottságai révén – kész anyagokból – bonyolult szerkezeteket is tud alkotni.

Képzeljünk el egy kész motort a próbapadon, benne a főtengely, bütykös tengely, hajtókarok, dugattyúk, szelepek, vezérmű összesség, elektronika stb. egy tömbben, kenő és üzemanyag. Mozdulatlan, csend van. Aztán egy adott pillanatban alkotója egy gombnyomással bekapcsolja, zárja az áramkört, beindítja – úgymond – elindítja a motor szerkezeti folyamatait.

A motor – ember által alkotott szerkezet, amelyben minden alkatrész végzi a rendeltetése szerinti tevékenységet.

A számítógép is képes gondolkodni, következtetni, összefüggéseket keresni, bonyolult feladatokat megoldani. Nincs külön lelke, csak azt teszi, amire képesnek alkottatott.

A számítógép – ember által alkotott szerkezet.

 

Tehát az ember is teremt a maga módján szerkezeteket, de élő szervezetet nem.

Élet teremtése isteni felségjog!