Most hoztam Szarvasról:

Paprikakrém, pritamin paprikàból
3 kg paprika
0,5 dl olaj
7 dkg só
5 dkg vegeta
7 dkg cukor
0,5 kg vöröshagyma
1,5 dl paradicsomlé (saját befőzésű paradicsomból használok, nincs benne tartósítószer)

A paprikát a v.hagymával húsdarálón ledarálom, hozzárakom a többi belevalót. Jól összekeverem, tűzre teszem és annyit hagyom a tűzön, amíg el kezd puffogni. Akkor párszor megkeverem, leoltom a gázt és forrón kis üvegekbe rakom. Tetejére nagyon vékonyan annyi olajat csorgatok, hogy takarja, mert ez zárja le légmentesen. Lezárom, berakom paplan közé és ott kihűl, és mehet a polcra. Próbáld ki, nem bánod meg. Nagyon finom. Csak úgy zsíros kenyérre kenve is fincsi. Legyen sikered vele!
Nem szabad sokáig főzni, csak egyet rottyan és kész!