ERIK, ERIKA, RIKA, RÉKA

ERIK, ERIKA, RIKA, RÉKA, e nevek jelentése nem választható el egymástól
ERIKA: ősi magyar név (nem német). Az ERIKA név eredete az erika vi­rág. Minden magyar nő név valami szépséget, tulajdonságot leíró szóból származik.

Az erika virágról már az ősmag(yar)-nyelvből kialakult görög nyelven is szó esik (ereika). A hunok az E hangot elhagyták az ERIKA név elejéről. Így lett a RIKA, RÉKA. Sem az ERIKA, sem az ERIK nem germán eredetű, mivel sokkal régebbi, ősmag(yar)-­nyelvi névalak. Az ER gyökszó ERedőt, ERőt, ERélyt, de ÖRömöt is (érosz) jelent. Az IK gyors mozgás (iklat), összességében az ÉRésre is utal (ÉRIK). Az IK fordított alakja: KI, azaz személy. Te KI vagy? Én IK vagyok, egy IK, egy személy. Te más IK vagy. Tehát az IK személy, egyéniség. Az ERIKA, ERIK nevekből alkotható a SIKER szó. A s-IK-ER – s-ER-IK, a ser, serdül-perdül, sERÉNY, a sERÉNYség ERÉNY. A S-IKER – IKERít, sokszoroz. Kis hangváltással az AKAR szó is megmutatkozik, hisz a két meghatározó hang a kemény K és az erős R jelen vannak. Vagyis ERIKA AKAR és így sIKERes is lesz. Az ERIKA név A hangja a magyar nyelv legerősebb magánhangzója. Szerepe a szavakban, mint a ház nAgyAsszonyA.  

RIKA, RÉKA ősi magyar nevek (nem német). A hunok az E hangot elhagyták az ERIKA név elejéről. Így lett a RIKA, RÉKA név, mely Atilla hun király feleségének, a királyi asszonyi ház nagyasszonyának neve. A RIKA név egyik szómegfordítási módon KIRA, ami úrhölgyet jelent. Az ERIKA vi­rágról már az ősmag(yar)-nyelvből kialakult ógörög nyelven is szó esik (ereika). Az ERIK, ERIKA névből alkotható a SIKER szó. A s-ik-er – s-er-ik, a ser, serény, serdül-perdül. S-IKER – IKERít, sokszoroz. Kis hangváltással az AKAR szó is, hisz a két meghatározó hang a kemény K és az erős R jelen vannak.   ERIK nem germán eredetű, mivel sokkal régebbi, ősmag(yar)-­nyelvi névalak. Az ER gyökszó ERedőt, ERőt, ERélyt, de ÖRömöt is (érosz) jelent. Az IK gyors mozgás (iklat), összességében az ÉRésre is utal (ÉRIK). Az IK fordított alakja: KI. Te KI vagy? Én IK vagyok, egy IK, te más IK vagy. Tehát az IK egyén, egyéniség, aKI IKlat, mozog, dolgozIK, teszi szorgalmasan dolgát. Az ERIKA, ERIK nevekből alkotható a SIKER szó. A s-IK-ER – s-ER-IK, a ser, serény, serdül-perdül. S-IKER – IKERít, sokszoroz. Kis hangváltással az AKAR szó is megmutatkozik, hisz a két meghatározó hang a kemény K és az erős R jelen vannak. Vagyis ERIK, ha AKAR akkor sIKERes is lesz.